Saturday, August 4, 2012

Kræsja poteter

 

Tror muligens jeg er litt over gjennomsnittet glad i poteter. Ovnsbakte potetbåter, röstipoteter, hasselbackpoteter, kokte, bakte, stekte, grillede, gratinerte, moste – poteter er digg. Og denne potetvarianten her, den er rett og slett supergod! Også så enkel!

Idéen har jeg sett flere steder, blant annet her hos The Pioneer Woman. Kræsja poteter passer glimrende til grillmat, til alle retter der du ellers ville brukt stekte eller bakte poteter, og som en liten kveldsrett eller snacks når man er litt småsulten.

Til 4 personer trenger du:

  • 8 mellomstore nypoteter
  • 2 ss olivenolje
  • Salt, pepper og eventuelt krydderurter (for eksempel timian eller gressløk)

Skrubb potetene godt, og kok dem møre i lettsaltet vann. Ikke skrell potetene – eller, hvis du som meg ikke er overbegeistret for potetskall så kan du skrelle halve poteten, og legge den på stekeplaten med skallsiden ned. (Litt skall må uansett beholdes, skallet sørger for å holde potetene noenlunde sammen når du skviser dem.)

Legg de kokte potetene på et bakepapirkledd og smurt stekebrett, med god plass rundt hver potet. Bruk en potetmoser, og trykk fast men forsiktig på hver potet et par ganger, sånn at poteten sprekker opp og blir litt sånn halvflat. Plukk vekk overflødig skall. Pensle potetene med olivenolje, og strø over salt, pepper og eventuelt krydderurter. Bak potetene på 200 grader i 20-25 minutter, til de er lysebrune og sprø i kantene.

1 comment:

  1. Å, det så herlig ut! Namnamnam! Jeg er også veldig begeistret for poteter, og har en følelse av at det ikke er helt normalt. Godt å vite at det finnes flere!

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.