Sunday, July 29, 2012

Pitachips

 

Knasende sprø pitachips tar et kvarter å lage, og smaker kjempegodt til allslags dipper (prøv tzatziki, eller paprikahummus, hummus, guacamole, pico de gallo, baba ganoush…), eller som tilbehør til supper og gryter. Jeg syns pitachips med hvitløk og salt er aller best, men prøv også å tilsette for eksempel chili, paprikapulver, timian, basilikum, oregano eller rosmarin... Bruk favorittkrydderet ditt!

 Til en stor porsjon (72 pitachipsbiter) trenger du:

  • 6 pitabrød 
  • 4 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt
  • Eventuelt: tørkede urter eller krydder

Varm stekeovnen til 180 grader. Del hvert pitabrød i 6 biter (tenk kakestykker), og splitt hver bit i to, slik at hvert pitabrød blir tolv tynne biter. Bland sammen olivenolje, presset hvitløk, salt og eventuelt annet krydder. Legg pitabitene i ett lag på bakepapirkledd stekebrett (du trenger to brett til 6 pitabrød - dette er en stor porsjon), og pensle lett med oljeblandingen. Ikke dekk hele pitachipsbiten med olje, du trenger bare pensle litt “flekkvis” her og der.

Stek i 8-10 minutter til pitachipsene er sprø. Følg med - de blir fort brent. Pitachips smaker klart best når de er nystekte. 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.