Wednesday, July 11, 2012

Mango og jordbær med havregrynscrumble

Søtt, syrlig og sprøtt – alt på en gang

Smuldredeig – crumble – er nesten det aller beste med smuldrepai, syns jeg – så her har jeg laget en slags smuldrepaideig som jeg har stekt i stekepanne. Resultatet blir sprøtt og godt, og passer perfekt til frukt og vaniljekesam.

Akkurat nå er både mango og jordbær på sitt beste, og tilfeldigvis er nettopp jordbær og mango en aldeles ypperlig smakskombinasjon! Med et lite hint av frisk lime og sitronmelisse, og knasende sprø crumble blir denne sommerdesserten rett og slett supergod. Vaniljekesam er ikke så verst sunt, og jeg syns syrlig kesam passer godt her, men bytt gjerne kesamen ut med vaniljeis, vaniljekrem, yoghurt eller krem om du foretrekker det. 

4-6 porsjoner

Lag crumble først:

  • 2 ss hakkede mandler
  • 2 ss havregryn
  • 1.5 ss hvetemel
  • 1.5 ss brunt sukker
  • 1.5 ss smør

Ha havregryn, mel og sukker i en bolle, tilsett smør og bland sammen med fingrene. Det skal bli en smuldrete, grynet masse. Tilsett hakkede mandler, og bland godt. Smuldre deigen i en stekepanne, og stek på middels varme mens du rører av og til. Stek til blandingen er lysebrun (men ikke brent!). Avkjøl.

 

  • 1 moden mango (gjerne pakistansk, de er i sesong om sommeren og smaker aller best!)
  • En kurv solmodne, søte, gode norske jordbær
  • Saften av 1/2 lime
  • En kvast sitronmelisse, eventuelt mynte
  • Et beger vaniljekesam, eventuelt yoghurt, vaniljekrem, krem – eller is
  • En porsjon crumble

Skjær mangoen i små terninger, frukt.no viser deg hvordan det gjøres enklest.. Rens jordbærene, og del dem i fire. Bland jordbær og mango, og drypp over saften av en halv lime. Finhakk en kvast sitronmelisse, og bland sammen.

Legg mango- og jordbærsalat, vaniljekesam og avkjølt havregrynscrumble lagvis i en stor skål, eventuelt i porsjonsskåler.

IMG_0818-001

Tips: denne desserten er enkel å lage melkefri/vegansk. Bruk melkefritt margarin i stedet for smør i smuldredeigen, og melkefri vaniljeis eller soyayoghurt.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.