Thursday, July 26, 2012

Kikert- og couscoussalat

Super til grillmat!

Sommer betyr tid for grill, også hos en vegetarfamilie! Det grilles sopp, maiskolber og alskens grønnsaker, halloumiost og en og annen veggisburger. Veldig mange grønnsaker egner seg ypperlig til grilling – enten man velger å legge grønnsakene rett på grillen, putte dem på grillspyd, eller bake med smør og krydder i folie.

Grønnsakene spiller hovedrollen når vi griller, men tilbehøret er også viktig. Salater med quinoa, couscous eller bulgur er godt til grillmat, det samme er bakt potet, ovnsstekte potetbåter, hasselbackpoteter… Og gode sauser og dressinger, selvfølgelig! Tzatziki smaker veldig bra til kikert- og couscoussalat, og denne kombinasjonen er en sikker vinner hos oss om sommeren – gjerne sammen med grillet halloumi. Kikert- og couscoussalat er dessuten en gjenganger når jeg lager mat til mange, salaten passer fint på koldtbord og buffeter. God som matbokslunsj også!

 

Kikert- og couscoussalat:

  • 150 gram couscous
  • En boks hermetiske kikerter, eller ca 200 gram ferdigkokte kikerter
  • 3-4 tomater (eventuelt en kurv cherrytomater)
  • 1/2 rødløk (eller 3-4 vårløk)
  • 1 rød, gul eller oransje paprika 
  • 1/2 agurk
  • Friske urter, for eksempel bredbladet persille, gressløk  - eller mynte
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss sitronjuice
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper

Tilbered couscous etter anvisningen på pakken, og avkjøl. Skyll kikertene og la vannet renne godt av. Bland kikerter og couscous. Del tomatene, og fjern tomatfrøene (med mindre du bruker cherrytomater, de kan deles i 2 eller 4, avhengig av størrelse), og rens paprikaen. Skjær tomat, agurk og paprika i små terninger. Rødløken skrelles og finhakkes (bruker du vårløk skjærer du den i tynne ringer). Bland tomater, paprika, løk og agurk i couscousen, og tilsett hakkede urter. Rør sammen olivenolje, sitronjuice, presset hvitløk, salt og pepper. Bland dressingen i salaten, og smak til med sitron, salt og pepper. La salaten stå kjølig til den skal spises. Kikert- og couscoussalat smaker aller best om den får stå kjølig og trekke et par timer før servering.

1 comment:

  1. Den så og hørtes deilig ut!

    Ha en deilig sommerdag:-D

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.