Tuesday, July 24, 2012

Gratinert pasta med ovnsbakt paprikasaus

Toåringens middagsfavoritt

Dette har vært toåringens største favoritt omtrent fra hun begynte å spise middag! Særdeles barnevennlig mat, med andre ord. Dessuten en ypperlig måte å få brukt opp pastarester, og et eventuelt overskuddslager av tomat og paprika. Vil du at sausen skal ha litt mer sting kan du dele en rød chili, fjerne frøene, og ovnsbake den sammen med de andre grønnsakene, og eventuelt smake til med litt kajennepepper i sausen.

Tips: Hvis du sitter fast i tidsklemmen og har liten tid til middagslaging rett etter jobb eller studier kan du lage saus og eventuelt koke pasta kvelden før. Sett sausen i kjøleskapet, og bland sammen rett før du hiver middagen i ovnen. Ferdig middag på tjue minutter.

Ingredienser til 4 porsjoner:

 • 3 røde paprika
 • 2-3 gode tomater
 • 1 løk
 • 2-3 fedd hvitløk
 • 2 ss olivenolje
 • Salt, pepper
 • Krydderurter: timian, oregano, basilikum (eller en “pizzaurteblanding”)
 • 400 gram pasta, for eksempel skruer – og gjerne fullkorn.
 • Gjerne litt revet ost til gratinering

vask og rens grønnsakene. Tomat og paprika deles i to, løken i båter. Legg tomat, løk og hele hvitløksfedd i en ildfast form. Fjern paprikafrø og hinner og plasser paprikaen på toppen med skinnsiden opp. Hell over olivenolje, og gi grønnsakene et sjenerøst dryss med krydderurter. Grønnsakene stekes på 225 grader (midt i ovnen) til paprikaen begynner å bli svartsvidd. Ta grønnsakene ut av ovnen. Legg paprikaen i en skål, og dekk med folie. La avkjøles i fem minutter, før du fjerner paprikaskinnet. Pass på så du ikke brenner deg! Kjør paprika og de andre grønnsakene i blender, til en glatt saus. Smak til med krydder.

Kok pastaen i lettsaltet vann, et minutt eller to kortere tid enn det anvisningen på pakken sier, siden pastaen koker videre i sausen.

Bland pasta og saus, og fordel i den ildfaste formen. Ha eventuelt litt revet ost på toppen, og gratiner i ovn på 225 grader til osten er gyllen. Server med grønn salat og godt brød.

Tips: denne pastaretten blir god også uten ost på toppen, så hvis du vil ha en melkefri og vegansk middag dropper du ost. Enkelt og greit.

1 comment:

 1. Dette falt i smak hos både store og små her - deilig!

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.