Wednesday, June 6, 2012

Smuldrepai med pære og mandler

…av og til er dessert helt nødvendig. :)

 

Vi hadde plutselig huset fullt av modne pærer som måtte gjøres noe med, dermed ble det pæresmuldrepai til dessert! Det er ikke ofte jeg lager dessert, men når jeg først slår til med noe søtt kan det gjerne være basert på frukt eller bær eller begge deler. Jeg syns smuldredeig med mandler og havregryn smaker ekstra godt, og det gjør ikke noe at paien blir et par hakk sunnere enn om man bare bruker hvetemel i deigen.

Du trenger:

  • 1.5 dl hvetemel
  • 1.5 dl havregryn
  • 1 ts kanel
  • 80 gram smør
  • 0.5 dl brunt sukker
  • 75 gram grovhakkede mandler
  • 5-6 modne pærer

Ha havregryn, mel, sukker og kanel i en bolle, tilsett smør og bruk fingrene til å blande deigen sammen – det skal bli en "smuldrete", grynet masse. Tilsett hakkede mandler, og bland godt.

Skrell og rens pærene og del dem i tynne skiver. Legg pæreskivene i en smurt paiform.

Fordel smuldredeigen over pærene. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, til smuldrepaien har fått fin lysebrun farge og pærene er møre. La paien avkjøles en halvtimes tid før servering, den er aller best lunken. Server med vaniljeis, krem eller vaniljekrem – eller med vaniljekesam om du vil ha en litt sunnere variant.

IMG_0486-001 

Tips: denne paien kan enkelt gjøres melkefri (og vegansk): erstatt smør med melkefri margarin.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.