Friday, June 22, 2012

Rabarbrasorbet

Syrlig rabarbrasorbet og søt vaniljeis – sommerlykke!

rabarbrasorbet, vaniljeis og rabarbrasirup

Den lille kjøkkenassistenten og jeg har plukket rabarbra i besteforeldrehagen (igjen). Forrige gang vi var på rabarbraslang lagde vi rabarbra- og kokoskake, denne gangen ble rabarbraen til sorbet.

Rabarbra krever mye søtning, men jeg syns rabarbra skal smake av, ja nettopp, rabarbra og ikke bare sukker. Denne sorbeten skal være syrlig og frisk – syns jeg. Liker du det veldig søtt, tilsett enda mer melis.

Rabarbrafangst!

Ingredienser:

  • Omtrent 700 gram renset rabarbra
  • 350 gram melis
  • 5 dl vann
  • 1 vaniljestang (eller 1/2 ts vaniljepulver)

Rens rabarbraen, og del den i biter på et par centimeter. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha melis og vann i en kjele og kok opp, rør til melisen er oppløst. Ha i vaniljefrø, vaniljestang og rabarbra, og la småkoke til rabarbraen er helt mør, ca 8-10 minutter. Smak til, syrligheten på rabarbra varierer og hvis rabarbraen din er av det ekstra sure slaget trenger du kanskje mer melis. Ta ut vaniljestangen. Avkjøl, og kjør blandingen jevn med stavmikser.

Hvis du, i likhet med meg, ikke har gått til anskaffelse av ismaskin gjør du som følger: Hell rabarbrasuppen i en stor skål, og sett i fryseren (men det er lov å “smake” litt først, rabarbrasuppe er deilig det også!). Rør godt etter en times tid, og et par ganger til mens sorbeten stivner. Ta sorbeten ut av fryseren ti minutter før servering. Nytes aller helst sammen med vaniljeis – og gjerne solmodne jordbær eller deilig rød rabarbrasirup (oppskrift på rabarbrasirup finner du her). 

rabarbrasorbet med rabarbrasirup - bara bra!

Tips: rabarbra og søte jordbær er en super kombinasjon, og blander du den syrlige rabarbraen med gode norske jordbær kan du tilsette mindre sukker. Frys ned rabarbra mens den er i sesong, så kan du lage paier, desserter, saft og syltetøy når den norske jordbærsesongen er ordentlig i gang!

1 comment:

  1. Det hørtes utrolig godt ut! Aldri hørt om før, men det må noteres bak øret til jeg får gått på rabarbraslang eller får meg en egen rabarbra!

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.