Tuesday, June 26, 2012

Hamburgerbrød

Hjemmebakte burgerbrød – fordi favorittburgeren din fortjener godt brød

 

Ferdigkjøpte burgerbrød er liksom standard tilbehør til burgere – har pleid å kjøpe burgerbrød selv, jeg, jeg tenkte ikke engang over at det faktisk går an å bake hamburgerbrød hjemme! Og dét er i grunnen litt merkelig, jeg tror muligens noen i markedsføringsavdelingen hos en eller annen hamburgerbrødprodusent har gjort en særdeles god jobb.

Men hjemmelagde burgerbrød smaker så fantastisk mye bedre enn de som har ligget i en plastpose i butikken i en liten evighet, og dessuten klarer jeg ikke helt å la være å bli en smule skeptisk til brød som er holdbare i dager og uker. Hjemmebakte hamburgerbrød er absolutt ikke vanskelige å lage, klarer du å bake rundstykker kan du lage burgerbrød også.

 

Ingredienser til ti burgerbrød:

  • 2 dl vann
  • 1.5 dl melk
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 50 gram smør
  • 1/2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 10 dl hvetemel, gjerne 4 dl sammalt og resten fint
  • Sesamfrø

Smelt smøret, og bland det i melken. Bland sammen mel, sukker, salt og gjær, og rør inn vann og melk. Elt deigen godt, dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse, omtrent en times tid.

Del deigen i 10 emner, og trill boller som du trykker flate. Dekk brødene med et kjøkkenhåndkle, og la etterheve en halvtimes tid. Dersom brødene har hevet seg veldig mye kan du trykke dem litt flatere igjen før du setter dem i ovnen. Pensle med lunkent vann, og strø eventuelt over sesamfrø. Stek på 225 grader i ti-tolv minutter. Avkjøl på rist, del i to og fyll med favorittveggisburgeren din.

Tips: vil du ha melkefrie, veganske burgerbrød erstatter du smør med 2 ss rapsolje, og bruker vegetabilsk melk, for eksempel soyamelk. Det går an å bruke kun vann også, men brødene blir mindre luftige.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.