Wednesday, June 13, 2012

Favaffel

Falafel i vaffeljern – favaffel!

Favaffel

Enkel og grei og lettvint måte å lage falafel på! Favafler er snadder i pitabrød eller wraps med masse grønt, og gjerne tomatsalsa, tzatziki, hvitløksdressing, hummus eller tahinisaus.

I favorittfalafeloppskriften min bruker jeg bløtlagte, ukokte kikerter, men til favaffel trenger man en falafeldeig som er litt mindre fast, derfor passer det fint med kokte kikerter her. Du kan selvsagt koke kikertene selv, en kartong hermetiske kikerter tilsvarer omtrent 225 gram ferdigkokte kikerter.

Ingredienser til tre-fire favafler:

  • 1 kartong hermetiske kikerter
  • 1 ss rapsolje
  • 1/2 dl vann
  • 0.5 ss sitronjuice
  • 3 finhakkede vårløk 
  • 2 finhakkede fedd hvitløk
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 ss finhakket koriander 
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss kikertmel 
  • Olje til steking

Skyll kikertene. Kjør kikerter, vann, sitron, olje, friske urter, vårløk og hvitløk i blender eller food processor til en grovkornet masse, kikertene skal ikke bli finmost til puré. Tilsett krydder, bakepulver og kikertmel og bland godt. Deigen skal være mindre fast enn det du gjerne er vant til fra vanlig falafel. Dekk favaffeldeigen med plastfolie, og la stå kjølig en times tid. Varm opp vaffeljernet, og pensle eller spray begge sider med et tynt lag rapsolje. Form en flattrykt kake av et par ss deig. Legg favaffelkaken midt i vaffeljernet, og lukk igjen. La favaffelen steke til den er fin og brun. Vær forsiktig når du tar favaffelen ut av vaffeljernet, så den ikke faller fra hverandre.

Jeg serverte favaflene i pitabrød, med grønn salat, agurk, tomatsalsa og rømmedressing med friske urter (kinagressløk, bladpersille, koriander) fra hagen.

2 comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.