Sunday, June 17, 2012

Bakt aprikos med marsipan og mandler

Deilig dessert, klar på en liten halvtime.

bakt aprikos

Solmoden aprikos er så godt, men aprikosene vi får i Norge har ofte en tendens til å være både harde og tørre og småsure og nesten uten smak. Da er trikset å bake aprikosene og tilsette litt sukker, så blir de myke og søte og supergode! Server de bakte aprikosene varme, med litt vaniljeis, kesam, créme fraïche, pisket krem eller gresk yoghurt.

  • Tips: veganere kan bruke vegansk marsipan (f.eks fra Odense), og smøre formen med melkefri margarin.

4-6 porsjoner:

  • 8 aprikoser
  • 1 ss brunt sukker
  • 100 g marsipan
  • Saften av en halv appelsin
  • 1/2 dl mandler i skiver
  • Smør til formen

Varm stekeovnen til 200 grader. Del aprikosene i to, og ta ut kjernen. Legg aprikosene med skinnsiden ned i en smurt ildfast form. Drypp over saften av en appelsin. Strø sukkeret over aprikosene. Riv marsipanen i små biter, og fordel marsipanbitene over aprikosene. Dryss mandelskivene på toppen.

Bak aprikosene i 20 minutter på nederste rille, til frukten er myk og marsipan og mandler lysebrune. Dryss gjerne over litt sitronmelisse eller mynte ved servering.

Tips: aprikos kan erstattes med fersken, eller nektariner.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.