Saturday, May 26, 2012

Rabarbra- og kokoskake

Sommerkake!


Rabarbra- og kokoskake


Jeg spiste en vidunderlig god rabarbra- og kokoskake på en liten kafé i Tallinn for et par år siden, og siden jeg - som egentlig ikke er noen stor kakespiser - fremdeles husker denne kaken var det kanskje på tide å prøve å lage noe som ligner? Esterne er glade i kesam, kefir og rømme, og bruker mye syrlige melkeprodukter i både bakst og annen matlagning. Rabarbra og kokos er en super kombinasjon, denne kaken smaker sommer – og da snakker vi ordentlig sommer av den varme, fine, solfylte typen!

Kake med utsikt!

Tertedeig:
  • 225 gram hvetemel
  • 3 ss melis
  • 1 egg
  • 125 gram kaldt smør
Bland melis og hvetemel i en bolle. Del kjøleskapskaldt smør i mange små terninger, og tilsett. Smuldre deigen godt sammen, smøret skal være helt finfordelt. Tilsett egget, og arbeid deigen raskt sammen. Ikke kna mer enn nødvendig. Pakk deigen inn i plast, og la den ligge i kjøleskapet i minst en halvtime, gjerne over natten.

Smør en 24-centimeters kakeform. Trykk deigen ut i bunnen og langs sidene av formen (eller kjevle deigen ut, hvis du foretrekker det). Prikk tertebunnen med gaffel, og stek på 200 grader i ti-femten minutter.

Fyll:
  • 250 gram renset rabarbra
  • 50 gram romtemperert smør
  • 2 dl sukker
  • 1/4 ts ekte vaniljepulver, eller eventuelt 1 ts vaniljesukker
  • 300 gram (1 boks) kesam original
  • 1 ss limejuice
  • 2 egg
  • 2.5 dl kokosmasse
Pisk mykt, romtemperert smør, sukker og vanilje hvitt og luftig. Tilsett kesam, egg, limejuice og kokosmasse, og bland godt. Del rabarbraen i 2-3 cm store biter, og fordel i det forstekte terteskallet. Fordel toppingen over. Stek på 200 grader i 30-40 minutter, til kaken er gyllen. Rabarbra- og kokoskaken smaker ekstra godt med jordbær til!

IMG_0381

Og det store spørsmålet: ligner kaken på den jeg fikk servert i fine Tallinn? Min variant er nok ikke fullt så søt, men frisk og veldig god! Og kombinasjonen søt kokos og syrlig rabarbra funket fremdeles glimrende, på hytteterrassen en deilig, varm maidag.

Tallinn

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.