Wednesday, May 23, 2012

Pasta med spinat, ost og tomatsaus

En av favorittrettene til toåringen her i huset!

 

Den matglade toåringen min elsker både pasta, ost og spinat, så denne retten får jublende applaus når den serveres. Pasta med spinat- og ostefyll og god tomatsaus faller definitivt i smak hos oss voksne også!

 

Tomat- og paprikasaus:

  • 1 rød paprika
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • En kartong hermetiske grovhakkede tomater
  • 1/2 ts økologisk grønnsaksbuljong
  • Krydderurter: basilikum, oregano og timian, eventuelt blandete “pizzaurter”
  • Pepper
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1 ts sukker
  • Litt olje til steking

 

Sånn gjør du:

Finhakk løk og hvitløk, og fres i litt olje til løken er blank (men ikke brun). Tilsett finhakket rød paprika og en kartong hermetiske tomater, en liten skvett vann, grønnsaksbuljong, sukker og krydder. La sausen koke til den er fyldig og god, helst minst en halvtime (og gjerne enda litt lenger). Smak til.

Tips: Jeg kjøper økologisk, vegansk buljongpulver hos iHerb. 

Andre ingredienser:

  • 150 gram frisk spinat
  • 100 gram (1/2 pakke) philadelphia naturell
  • 1.5 dl kesam original
  • 2 dl revet ost, gjerne cheddar
  • Salt og pepper
  • 300 gram tørr pasta, for eksempel skjell eller rør – gjerne fullkorn.

 

Sånn gjør du:

Kok pastaen etter anvisningen på pakken – pass på å ikke koke for lenge, pastaen bør ha litt tyggemotstand etter koking siden den skal inn i ovnen for gratinering. Rør sammen philadelphiaost og kesam til en jevn, kremet masse. Skyll og rens spinaten, og putt den skylte spinaten i en kjele. Fres på middels varme et minutt eller to mens du rører litt, til spinaten faller sammen. (Neida, du trenger ikke ha oppi mer vann, det holder at spinaten er fuktig.) Grovhakk spinaten, og bland den med ostemiksen. Ha i salt og pepper, og halvparten av den revne osten.

Bland kokt pasta med spinat/ostefyllet. Har du store pastaskjell kan du dytte osteblandingen litt inn i skjellene også. Fordel pasta- og osteblandingen i en smurt ildfast form, og hell tomatsausen over. Strø resten av den revne osten på toppen. Gratiner i stekeovnen på 225 grader i et kvarter. Server med godt brød.

Tips: Om du vil kan du bruke ricotta i stedet for philadelphiaost og kesam, men ricotta er ikke alltid helt lett å få tak i – og vegetarisk ricotta er enda vanskeligere å finne.

Kjøkkenhjelper!

Husk: barn under 1 år skal ikke spise spinat. Spinaten inneholder mye nitrat, som kan omdannes til nitritt. Nitritt kan redusere transporten av oksygen i blodet, og små barn er spesielt utsatt siden de tar opp nitritt raskt.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.