Thursday, May 31, 2012

Paprikahummus

Vanlig hummus krydret med spisskummen er godt, men paprikahummus er enda bedre!

IMG_0472

Jeg bruker paprikahummus på brødskiver, i wraps og pitabrød, og som dip til grønnsaker. Paprikahummus har en mild, søtlig og barnevennlig smak – men har du i litt kajennepepper får hummusen mer sting.

 

Du trenger:

  • 1 kartong hermetiske kikerter (eller ca 220 gram kokte kikerter)
  • 1 stor rød paprika
  • 2 ss lys tahini
  • 1 fedd hvitløk
  • 2-3 ss sitronjuice
  • 2 ss olivenolje
  • 1/4 ts salt
  • 1/2-1 ts paprikakrydder
  • Kajennepepper etter smak

 

Sånn gjør du:

Del paprikaen i to, fjern frø og hinner, og legg med skinnsiden opp på et bakepapirkledd stekebrett. Grill eller ovnsbak på 250C til skallet begynner å bli svart. Legg paprikaen i en skål, dekk med plastfolie og avkjøl. Fjern paprikaskinnet. Ha (skylte og avrente) kikerter, paprika, finhakket hvitløk, tahini, krydder og sitronjuice i en blender eller food processor, og kjør til en glatt masse. Tilsett olivenolje (litt om gangen) og eventuelt litt vann, til hummusen har passe konsistens. Smak til.

IMG_0475

Tips: Jeg pleier å fjerne kikertskallene, det er (forholdsvis) fort gjort, og det gjør at hummusen får en jevnere konsistens.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.